dimecres, 21 de gener del 2009

mobbing rural



Una vegada més entra a debat l'eterna discussió entre poble i ciutat. A mi, arriba un moment que, tot això em fa podrir! Cartes als diaris, programes de televisió, diaris comarcals dels de paper de tota la vida i dels digitals de la vida moderna, i un munt de mitjans de comunicació han tornat a obrir la caixa dels trons. Fins i tot en Cuní -matins.sí, matins.no- en fa ressò!
Penso que gent intransigent n'hi ha a la ciutat, al camp, a la univeristat i a les fàbriques, n'hi ha de rics i de pobres, com dirien en castellà "en todas partes cuessen habas"! També n'hi ha de mal educats a tort i a dret. Més o menys deuen ser els mateixos que a ciutat no suporten el soroll dels avions (dels aeroports que ja hi eren quan es van fer o comprar la caseta just al costat) com els que no suporten la pudor dels porcs, les esquelles dels cavalls o el cant del gall de bon matí (que també ja hi eren fa anys i panys, molt abans de comprar-se o fer-se la caseta just all costat). Fa gràcia tot plegat: Mobbing rural, un altre terme per als periodistes, per al polítics, per les tertúlies...
Deixeu-me ser mal educat a mi també, només una mica, necessito esbravar-me:
Aneu tots plegats a prendre pel cul amb les vostres falòrnies, les vostres queixes i les vostres manies. Quan jo vaig a ciutat i segons quines coses em molesten, si em queixo, qui em fotrà cas? És normal que alcaldes i altres polítics, mitjans de comunicació i periodistes li cardin tant de cas a un puto desgraciat que ha aconseguit que un pobre pagès hagi d'encintar les esquelles perquè el molesten per dormir les nits del cap de setmana? Que se'n vagi a estiuejar dins una cova, collons! I encabat ens diuen als de poble que sort en tenim de la gent de segona residència, que si també vivim d'aquesta mena de turisme... Una puta merda: la única cosa que han fet ha sigut putejar el paisatge amb urbanitzacions innecessaries, i insostenibles per a molts ajuntaments, portar mal humor i baralles amb les seves queixes estúpides i infantils, vénen quan els convé o quan no saben on dar-la i no aporten res a la vida de poble. Res. Que ja porten la carmanyola de casa i la compra l'han fet al súper on compren habitualment! Simplement, ves a saber per quins set sous, es creuen tenir uns drets i uns privil·legis que mai a ningú abans els havia passat pel cap de reclamar. Fins i tot els emprenya que el campanar toqui campanes! La puta mare que els va parir a tots plegats! Tant de bo tinguin malsons una bona temporada, i somiïn vaques voladores cagant-se sobre del seu cap, gallines escandaloses amb esquelles, i campanars/torres de control amb aterratges d'avions eixordadors amb repic de campanes!
Si els agrada la natura sense pudors, sense sorolls i sense les molèsties que els puguin ocasionar les quotidianitats silvestres i rurals... és que no saben què és la natura! I el que han d'aprendre d'una puta vegada és que no poden anar tocant els collons allà on van amb les seves dèries ni fer canviar hàbits, costums, maneres de treballar i viure dels altres. Repeteixo: no sé perquè perdem més temps fent-los cas!

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Només puc dir-te que tens tota la raó.

neus ha dit...

Sí senyor! Si no fos perquè et censurarien (de manàtics n'hi ha per tot arreu) jo l'enviava als diaris!

Amb lo maco que és passejar pel poble i sentir la seva banda sonora original!

Anònim ha dit...

moltisimes gracies Eudald!
he llegit la noticia i me mort de rabia, tenia moltes ganes de desafogar-me i la veritat es que llegint el teu escrit me tret un tros de pes de sobre! visca la gent de pagès!

Jordi Casanovas ha dit...

amén!

Anònim ha dit...

Desde l'Empordá, moltes felicitats per haber escrit el que has escrit,
comparteixo la teva opinió. Visc a una casa de pagés, on els galls fan de despertador, els gossos de vigilants, les campanes del poble de rellotge, les vaques i els cavalls companyia... Ah!! I també estem informatitzats.

Darline ha dit...

Jo estic amb tu, tot i que sóc de ciutat, em fa ràbia que la gent es queixi per aquestes tonteries per sistema! On anirem a parar! Tant de bo ni se'n parlés d'aquest tema, però no per no parlar-ne si no perquè no existís... em fa sentir vergonya aliena com a persona i com a ciutadana... Si els molesten els sorolls del poble doncs que no hi vagin que ningú els hi obliga!
I de segur que molts dels que més es queixen per aquests temes són els mateixos que toquen el clàxon del cotxe per menys de cinc cèntims molestant a tothom...

Deric ha dit...

Eudald, totalment d'acord amb tu: és pot dir més alt però no millor!

Anònim ha dit...

Visc a ciutat però em moc molt per pagès (i no de caps de setmana, sinó per l'entorn social), i estava escoltant la notícia de les esquelles a casa una família de pagès. No cal que digui que la indignació va ser general. I és que n'hi ha que es pensen que el camp és per fer maco i per descansar els caps de setmana, i que tot ha d'estar al servei dels senyorets de ciutat. Concretament d'una ciutat, perquè aquí a Girona per sort -i de moment- la gent encara no té aquesta mentalitat.

Fins fa poc,la dicotomia camp-ciutat era un catxondeo sa, lògic i comprensible, que no passava d'encardar-se de les coses que fas quan vas a un entorn al que no hi estàs acostumat. Ara bé, en el moment en què comencen a caure queixes i denúncies reals de gent que vol es pensa que la seva ciutat és el centre de Catalunya, la cosa canvia.

Per exemple, i amb això m'hi he trobat més d'un cop, en un carrer estret que tot el poble sap que des de sempre el sentit és del primer que l'agafa (malgrat un senyal de contradirecció), si et trobes de cares un de ciutat, de seguit et crida i t'amenaça que trucarà l'urbana. Recoi, quina urbana, si no n'hi ha? i desconeixen com s'arreglen en realitat les coses als pobles.

També he sentit a dir que podrien fer la festa major de X poble a l'estiu perquè així la gaudiria més gent (ells, vaja).

En diria moltes més, però és un tema que em treu massa de polleguera.

La Darline ha dit una veritat com un temple: Els mateixos que es queixen són els primers a tocar el clàxon quan el de davant triga un segon a engegar en un semàfor.

Estic preparant un post com a contraofensiva contra el TERRURISME RURAL.

Salut!

SERGIBR ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
SERGIBR ha dit...

Jo el que no acabo d'entendre és com encara no hi ha mobilitzacions a Barcelona per portar la futura L9 de Metro a Serra Cavallera.

Deric ha dit...

;)

Anònim ha dit...

Bones Eudald!
he vingut a parar al teu blog a través d'un mail que m'ha arribat amb el text i l'adreça. Senyal que el que hi dius ho pensem molta i molta gent. L'has ben clavat!!!

Anònim ha dit...

josep ma de camprodon

Eudal i molts dels que em precediu en els comentaris.
Només espero que tingueu els collons ben posats per continuar amb aquesta la nostra lluita fins al final