dimarts, 13 d’octubre del 2009

tardor, boletaires i altres bèsties

Cap de setmana molt intens d'activitats a la plàcida Vall de Ribes. A Pardines la festa de la Cervesa -molt típic de la zona-, a Ribes la Fira del Bestiar i la Festa del Bolet... i altres animalades cinematogràfiques, i segur que encara em deixo alguna activitat programada assenyadament i planificada organitzadament. A tot això cal afegir que era un cap de setmana llarg, perquè el dia de la Mare de Déu del Pilar (dilluns) es veu que també ha de ser festiu per a nosaltres. És la tardor i un fart de boletaires ajudats per manuals il·lustrats (que surten en fascicles a qualsevol periòdic de premsa escrita d'abast nacional) i per alguns programes de televisió molt instructius han tornat a invadir els nostres boscos i els carrers i carreteres d'arreu on hi hagi pins. El resultat: cues, embussos i altra vegada merda (diigueu-me pesat) i més merda.
La foto il·lustra com estaven les papereres de Ribes de Freser diumenge a la tarda després de la fantàstica Festa del Bolet. Evidentment ningú les va buidar en tot dilluns perquè, és clar, era festiu. Els contenidors altra vegada estaven a vessar... I no vull saber les tones de merda que deuen haver escampat als nostres boscos. La circulació per Ribes sempre és complicada, què hi voleu fer, només hi ha dos carrers... Però ningú acaba d'entendre quan es tanca o no la plaça i part del carrer major i quan no es tanca als cotxes, i si es tanca sembla que no importi senyalitzar-ho adequadament. Un fart de cotxes han de recular com poden, fins i tot un autobús va haver de fer de recules tot el carrer Bonavista. És evident que no cal tenir policia municipal ni res, perquè com que som pocs habitants... Però potser que busquem la manera d'organitzar el fart de visitants que arriben de sobte un cap de setmana de tant en tant al país de Xauxa! El que sí tenim són mesures per recaptar. La taxa d'escombraries la continuarem pagant, seguirem intentant viure d'aquest turisme de qualitat, encara que ens preocupi poc la imatge que donem i seguirem celebrant fires i mercats clònics per entretenir els turistes i col·lapsar una mica més l'espai urbà, tot i que ells ho volen tot rural...
Lluny d'atabalar-me jo continuo aprofitant festes i festetes i tot coordinant els pocs amics que em queden disponibles (i que encara els quedin punts del carnet de conduir, víctimes també de la recaptació...) per seguir sortint de festa, gaudint d'àpats i vetllades escapant per uns moments de la realitat, però sempre tocant de peus a terra i de pas vetllar per la terra.
També he començat una nova sèrie de ninots de plastilina, que també em distreuen força i em porten pocs malsdecap. Les estones que la ressaca m'ho permet són fantàstiques per deixar de rumiar una mica i també per evadir-me sense sortir de casa, però desconnectant de la quotidianitat delirant (dels altres).

2 comentaris:

neus ha dit...

Eudald... tens tota la raó!!! si fins i tot diumenge hi havia gent al meu poble, al meu poble!!! que no hi ha res interessant! revolt que hi havia, cotxe parat i gent enmig d'arbres. La Garrotxa i el Ripollès acabaran estressades, tan maques com són i ens les faran malbé amb quatre dies. Si com a mínim d'emportessin la merda que generen, però no, d'això no en saben pas, ja hi som els d'aquí per recollir-ho tot.

Un autobús de recules enmig de Ribes??? i sense trencar rè? sembla que o pugui ser.

En fi... és que no acabaria mai.

Val més disfrutar tant com es pugui!
Els PetoNassosPagesos són una passada!
Crac!
Un petoNàs!

Maria Casals ha dit...

Ets un geni padrí