dimecres, 13 de febrer del 2008

la vella Quaresma

quaresma
Aquesta dona, una dona llarga i prima com un bacallà, amb set cames va passant el rosari tot esperant si ve un millor temps. Espera que arribi la primavera i així tirar-se a la bona vida, després de un repòs d'excessos. L'església va acostumar als catòlics a fer abstinència durant tot el període de quaresma. Una abstinència de menjar carn i... d'altres coses que poguessin pertorbar l'esperit. Se la representa popularment amb aquestes set cames, una per cada un dels divendres, des de carnaval fins a setmana santa. Els temps han canviat, però a mi no em sembla del tot malament fer una temporadeta de bondat en el menjar. Totes les cultures tenen reservats uns dies per netejar el cos i l'esperit. Els musulmans també fan el seu ramadà. Dic que em sembla bé, perquè procurar menjar més equilibradament, ni que sigui els divendres, menjant peix, verduretes i fruita va bé pel cos. La pobra dona però porta un bacallà, com a símbol de peix barat (abans ho era) i que es conservava molt bé sec i salat (el seu bacallà també el deu tenir sec i salat, pobra dona... però clar, com que fa abstinència tant li fa! Penseu que abans no s'havia inventat el Vaginesil!) i vinga passar el rosari.
Bé, tot això per dir-vos que estaria bé que algú recordés als del PP i als de la Conferència Episcopal que estem en temps de recolliment, que es deixin estar de carnavalades i bacanals propagandístiques i que facin abstinència. Els dies de gresca s'han acabat segons l'església catòlica. Si pot ser que s'abstinguin d'anar a votar també, posats a demanar... Que segur que el sant pare de Roma, el Beneit setze, no li agradarà gens saber que no estan tots passant el rosari, menjant verduretes i que es dediquen a donar pel cul a qui no pensa com ells.
Quan era petit, a l'escola, ens feien dibuixar la vella Quaresma per anar-li retallant una cama cada divendres, així sabies que anava arribant setmana santa. Ara que ho penso, tampoc em sembla gaire cristià anar-li arrancant cames a una vella, per molt que en tingui set! Una altra cosa que es van inventar per suplir la mancança de carn enels àpats van ser els bunyols. Genial! Per bunyols, aquests dies, el pilot de promeses que fan tots els polítics... Però ells no se'ls menjaran, no! Ens els menjarem nosaltres i no pas per quaresma...
Qui ens ho havia de dir!
_____________________________________________

8 comentaris:

mossèn ha dit...

curiós ... apa, bon dia !!! ... salut

Deric ha dit...

ja et posaré el nou enllaç.
sí que has millorat el premi, sí.

neus ha dit...

Totalment d'acord amb la dieta equilibrada, peix i verduretes i menys carn, per cada dia de la setmana. I si és divendres i et ve de gust un entrecot, devorar-lo sense ni una engruna de mala consciència.

Quin riure amb el vaginesil!!!!! jajajajajajjajaja... potser per això té "el gesto agrio y estricta conducta"??

Sí, sí... tots aquests que clamen al cel la injustícia sobre el catolicisme que callin, que ens pertorben l'esperit de mala manera!!!!

Bon dia!

Eseya, Muñecas con historia ha dit...

Hola

Me alegro que te halla gustado el premio, la esencia es pura como la idea.
Tambien me ha gustado tu diseño, tiene un toque especial.
Yo no lo considero una cadena (tal vez tengamos conceptos distintos de esa palabra), creo que es una forma de reconocer el arte en cualquier formato y de dar a conocer a tanto artista talentoso que hay por la red. Y no hablo solamente de manualidades ni de artesanos, he visto escritores que me han partido la cabeza con sus cuentos y blog de noticias y divagues que bien se lo merecen.
El tuyo tambien se lo merece asi que...disfruta de la figurita que la persona que te lo dio, lo ha hecho con el corazon.

Saludos!

Judit ha dit...

jajajaja m'ha fet riure el teu text! és que a la pobre dona la deixavem sense cames eh? jajaja quins temps aquells!!

Salut!

zel ha dit...

Jejejeje, estàs com una cabra, però Molt lúcidament l'encertes de ple!!!! He rigut molt, de debó!
D'on has tret aquesta quaresma tan xula? Jo anar-ne buscant pels nens de la classe i la que tinc els la vaig dibuixar jo...pobrets...
Petons!

eudald ha dit...

MOSSÈN, cal que em confessi pel post?

DERIC, moltes gràcies, trempat!

ELUR... Què has fet amb el Vaginesil que t'hagin entrat questes ganes de riure?

MUNYECA, me alegro que te haLLa gustado...

LLUNA, aquells "bons" temps sempre es recuperen!

ZEL, la teva quaresma no està gens malament tampoc, felicitats! Els meus dibuixos me'ls fa un dibuixant molt ben parit, maco, eixerit, llest, de bona casa, que ho fot tot molt bé! Una joia de tio!

(otser m'he passat, no?)

Unknown ha dit...

Benvingut a Blogger! Jo ja fa temps que me'n vaig cansar de Blocat... és una llàstima, però s'ha de primar per la comoditat i allò és una olla de grills! Et seguirem aqui també doncs! ;)